Dacă protejați natura, natura vă va proteja!

Viziunea Noastră

A fi in topul producătorilor de produse ecologice din Romania. Pentru a atinge satisfacția clienților nostri, garantam o abordare echitabilă a comertului fata de clientii noștri.

Durabilitate

Credem în combinația de practici comerciale ecologice și echitabile ca instrument de stabilire a durabilității în toate practicile agricole. Normele ecologice menținute riguros asigură faptul că mediul nostru este menținut fertil pentru utilizarea de către generațiile viitoare, in timp ce standardele noastre comerciale corecte asigură pentru clientii nostrii siguranța si garantia unui preț echitabil astfel încât să existe un stimulent pentru menținerea agriculturii ecologice. Acest lucru ne permite să obținem în mod durabil produsele necesare pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare a partenerilor noștri de cumpărare. 

Misiunea Noastră

Stabilirea de standarde ridicate de producție ecologică și echitabile prin efortul de echipă al membrilor producatori ai Asociatiei Proecologic Sistem. Misiunea noastra este de a construi comunități viabile prin agricultura ecologică, prin asigurarea unei conduceri responsabile, stabilirea unor standarde de integritate ecologică, dezvoltarea unei noi rase de fermieri care să dețină sentimentul de administrare, contribuind astfel la o mai bună calitate a vieții.

Calitatea produselor noastre este trecută prin patru proceduri:
 

  • Control de calitate
  • Asigurarea calității
  • Sisteme de control intern
  • Cercetare si Dezvoltare

O echipă experimentată de profesioniști calificați are la dispoziție fiecare dintre acești patru pași care asigură că fiecare nivel funcționează eficient. Acest lucru ne permite să păstrăm cele mai înalte standarde de calitate ale produselor și proceselor noastre, urmând procedurile de prevenire, detectare și respingere. 

Ce înseamnă să aveți certificări?

Pentru a desemna un produs "certificat organic", toate etapele pregătirii produsului (producție, procesare, ambalare și distribuție) trebuie să respecte regulile și reglementările care însoțesc certificarea afișată.
 
Pentru a menține și a afișa logo-uri care atesta certificarea organica, în fiecare an companiile trebuie
să investească o sumă mare de bani ca si costuri de certificare, costuri de inspecție, costuri de control intern și, pentru anumite logouri, o taxă de licențiere. Acesta este motivul pentru care de cele mai multe ori produsele ecologice costa mai mult decât produsele convenționale.
Cu toate acestea, în ultimă instanță, aceste logo-uri oferă o identitate vizuală sectorului agriculturii ecologice, contribuind la asigurarea coerenței globale și a bunei funcționări a acestui domeniu și, în consecință, să crească încrederea și cunoștințele consumatorului cu privire la ceea ce achiziționează. Într-o zi, toate alimentele ar trebui să fie ecologice pentru toți oamenii, dar până atunci vom folosi certificarea noastră pentru a spori increderea conumatorului.

Ce putem spune când vorbiți despre produse organice certificate

Organic este o tendință în ultimii ani întalnită în special în rândul generațiilor tinere. Atitudinea față de sustenabilitate și produse organice a devenit pozitiva. Creșterea și extinderea industriilor noi, inclusiv cosmetice și îngrijirea sănătății și a corpului, au contribuit în mod semnificativ la aceasta.

Există multe dovezi care sugerează că cererea consumatorilor de produse ecologice va continua să crească. Credem că este
un moment critic pentru toți cei din mișcarea ecologică să se unească folosind mesaje clare și coezive pentru consumatori –
organica este mai bună pentru sănătatea ta, mediul înconjurător, bunăstarea animalelor, viața, sprijinirea
producătorilor locali și este un produs pe care îl poți consuma cu încredere.

Premisa centrală a acestui document este de a ajuta consumatorii să aleagă în cunoștință de cauză produsele și serviciile pe baza unor informații exacte. Acest document conține mesaje și declarații cheie care vă ajută să vă promovați produsele și serviciile organice certificate.

Această siglă asigură faptul că produsul respectă calitatea și metodele de producție prevăzute pentru alimentele ecologice în Uniunea Europeană (UE). O dată pe an, organul de conducere al organismelor ecologice din UE se asigură că o autoritate de control inspectează organismul de producție pentru a se asigura că toate standardele sunt respectate. Ca atare, acest certificat al unui produs înseamnă că a fost produs în mod durabil, pesticidele chimice, îngrășămintele și utilizarea
antibioticelor sunt strict restricționate, aditivii alimentari și conservanții sunt strict limitați, nu sunt permise organisme modificate genetic (plante sau altfel) li se permite să pască liber (printre alte reguli). În cele din
urmă, aceasta asigură faptul că producția respectă natura și face mai ușor produsele identificate de către consumatori.

Mănâncă organic

Ce este organic? Pentru fermierii care cresc hrană și pentru a-și murdări mâinile în fiecare zi, organic este totul. Un mod de viață, o cale către un sistem alimentar mai bun și, bineînțeles, o modalitate de a crește alimente sănătoase, delicioase, bune pentru oameni și planetă.

Agricultura ecologică este un sistem holistic de agricultură care își propune să opereze în mod durabil și în armonie cu
natura. Premisa fondatoare a agriculturii ecologice constă în gestionarea optimă a solului pentru a produce culturi sănătoase și animale pentru hrană sănătoasă și nutritivă. Agricultura ecologică este uneori menționată și ca agricultura biologică sau agricultura ecologică.

Producția ecologică se bazează pe sisteme de management pozitiv care vizează reducerea sau eliminarea necesității
majorității produselor chimice agricole. Alimentele organice sunt produse fără utilizarea produselor chimice agricole
sintetice, cum ar fi fungicide, erbicide, insecticide, regulatori de creștere și îngrășăminte solubile.